Eten als onze voorouders in de getijdenmolen

Graventoren en getijdenmolen
De Foodarcheoloog leert de cursisten koken zoals onze voorouders
De getijdenmolen was afgelopen juni één van de haltes van foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh. Hij nam de cursisten van Forest to Plate mee op een culinaire expeditie door zijn woonplaats Rupelmonde.

Als onderdeel van de jaaropleiding Forest to Plate gingen de cursisten op wandel in de polders van Kruibeke. Onder leiding van de Foodarcheoloog ontdekten ze de voorouderlijke wijsheden die aan wilde planten verbonden zijn en gingen ermee aan de slag in de getijdenmolen. Ze proefden van een wild granengebak dat pure korte keten is en perfect opnieuw past in een duurzame voedselstrategie. De perfecte afsluiter van een geslaagde masterclass!

Meer info over Forest to Plate.
Meer info over de Foodarcheoloog.

De Foodarcheoloog neemt de cursisten mee op culinaire expeditie
De cursisten van Forest to Plate leerden een wild granengebak maken in de getijdenmolen.