Honden baas tijdens Herderweekend

Kasteel van Poeke
Kasteel van Poeke - persmoment-03
Een internationaal gezelschap van herders en honden uit de Benelux en Zwitserland komt de oude hoeve nieuw leven inblazen en strijkt het laatste weekend van juli neer op het domein van Poeke. Een 25-tal deelnemers zal in drie categorieën demonstreren hoe een kudde schapen wordt gedreven.

Iedereen die wil, is welkom om de wedstrijd te volgen. Die loopt van 8.00 tot en met 18.00 uur met tussendoor een ruime middagpauze. Afhankelijk van het (warme) weer worden de uren nog aangepast om de honden en schapen te ontzien. Een jury zal oordelen over hoe kundig elke hond de schapen over een uitgezet parcours weet te begeleiden. Afhankelijk van de categorie (beginnend tot expert) duurt het 15 tot 45 minuten om het traject af te leggen.

De wedstrijd is voornamelijk voor continentale honden, wat wil zeggen dat er Tervurense herders, beaucerons, picardische herders, briards en  ardense bouviers zullen te zien zijn. Geen border collies.

Tijdens de wedstrijd zal een commentator toelichten over wat er op dat moment te zien is.

Ter plaatse zullen drankjes en hapjes voorzien zijn. Toegang is gratis en parkeren kan langs de Kasteelstraat.

OPROEP: Wie daartoe bereid is, is altijd welkom om te helpen met de op- en afbouw of tijdens het evenement zelf. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Niek Van Durme via het nummer 0468/10 61 14.

Adres: Kasteelhoeve, Kasteelstraat 36, 9880 Poeke
Aanvang: 08.00 uur t.e.m. 18.00 uur
Datum : 29/07/2023 - 30/07/2023
Ingang is gratis
Parking: Kasteelstraat