Roseline en Patrick blazen koetshuis nieuw leven in

Kasteel van Poeke
Roseline en Patrick, de nieuwe uitbaters van het koetshuis in Poeke.
Roseline Supply (51) en haar man Patrick Barbé (57) zijn drie jaar lang de uitbaters van het koetshuis aan het Kasteel van Poeke. In de zomerweekends baten ze er een bar uit. Er komt ook een open kunstatelier en ruimte voor vergaderen en workshops. “Een plek waar kunst, natuur en ontmoeting centraal staat."

Eind vorig jaar deed Toerisme Vlaanderen een open oproep om een partner te vinden voor de tijdelijke invulling van het koetshuis en de directe omgeving. Het opzet was een uitbater aan te trekken die de Reizen naar Morgen-filosofie genegen is en een meerwaarde wil generen voor de lokale gemeenschap en economie, de bezoekers en het kasteeldomein, in een evenwichtige combinatie. En dat allemaal voor een periode van drie jaar, tot de (ver)bouwwerken voor de definitieve herbestemming starten, zodat het koetshuis ondertussen de rol kan hebben van laboratorium voor de herbestemming en de bezoekersbeleving op het domein op gang kan brengen.

LINC Projects

Die partner vond Toerisme Vlaanderen in LINC- Projects (Likeminded people In Connection), het bedrijf van Roseline en Patrick. Tot de zomer van 2027 maken zij van het koetshuis hun nieuwe werkplek. De overige ruimtes stellen ze beschikbaar voor verenigingen, vergaderingen, flexwerkers en zonnige terrasdagen. Roseline installeert haar bureau in de paardenstal, Patrick is kunstenaar en verhuist zijn atelier naar de oostvleugel. “Wanneer de deur openstaat en ik aan het werk ben, is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen”, aldus Patrick.

Op de zolderverdieping worden twee zalen ingericht. Eentje voor vergaderingen, met een projectiescherm, een lange tafel en alle nodige accommodatie. De tweede zaal zal intiemer zijn en wordt het decor voor allerhande workshops, yogasessies en klankconcerten.

Zomerbar 

De buurtbewoners hadden ook behoefte aan een plekje om samen te zitten en iets te drinken, zo blijkt uit een bevraging. “Hoewel wij daar geen ervaring mee hebben, wagen we ons toch aan een zomerbar op de binnenplaats van de site.” Die bar is alle zomerweekends open, bij mooi weer ook doorheen de week.

Permacultuur moestuin

LINC-Projects stelt het koetshuis en de binnenkoer ter beschikking voor activiteiten. Op 18 augustus vond een ambachtenmarkt plaats, op 22 september strijkt de autohappening Royal Hop & Drop er opnieuw neer. Maar Roseline en Patrick gaan ook zelf geregeld activiteiten organiseren. In de derde week van augustus vindt bijvoorbeeld een creatieve week voor kinderen plaats. In een deel van de moestuin zetten ze een demotuin permacultuur op. Daarover komt nog een infomoment in september. Geïnteresseerd? Neem contact op met Roseline. In het najaar volgen nog workshops en lezingen. Hou dus zeker hun activiteitenkalender in de gaten!

Meer info via hun website of via Facebook.

Contact opnemen kan via: