Rotary brengt kunst naar kasteel van Poeke

Kasteel van Poeke
Kasteel van Poeke (infomoment)
Rotary Aalter organiseert van 2 september tot en met 10 september de 21ste editie van de Biënnale Hedendaagse Kunst in het kasteel van Poeke. Dit jaar slaan ze de handen in elkaar met Toerisme Vlaanderen, de gemeente Aalter én zanger/kunstenaar Bent Van Looy.

Met de focus op jonge Vlaamse hedendaagse kunstenaars, geselecteerd door het nieuwe duo curatoren: Els Wuyts en Wim Lambrecht, heeft de Biënnale een bewuste verandering ondergaan na 40 jaar. Tijdens het evenement worden de kunstwerken te koop aangeboden en gaat de opbrengst hiervan naar sociale werken, waaronder vzw De Toevlucht Aalter en vzw Aalternatief.

Naast kunst biedt de Biënnale een uitgebreid programma met activiteiten, waaronder een exclusieve vernissage, een sponsoravond en op beide zondagmiddagen een aperitiefconcert en een nocturne op woensdagavond. Dit jaar is kunstenaar en zanger Bent Van Looy de speciale gast.

Mis deze kans niet om de hedendaagse kunst van Vlaanderen te ontdekken en tegelijkertijd bij te dragen aan lokale initiatieven!

Gerelateerde items