Meer dan 1.000 bewoners en 150 ondernemers kregen een 'voorproef' van het concept voor de Smaakhaven. En het enthousiasme was groot. Bekijk hieronder de aftermovie en enkele sfeerfoto's van het evenement VOORPROEF.
In het voormalige Loodswezengebouw en de boeienloods in Antwerpen wordt de Smaakhaven een unieke plek waar bewoners, bezoekers én culinaire ondernemers kunnen proeven, leren en verbinden. Zo komen er een demonstratiekeuken, gastentafel en loungebar. Maar ook een shop, evenementenruimte en zelfs een belevingsparcours. "Drie ingrediënten staan hier centraal: innovatie, traditie en vakmanschap", zegt CEO Peter De Wilde van Toerisme Vlaanderen. "Maar wat de Smaakhaven écht uniek maakt, is dat de bezoeker mee de dynamiek en de ziel van dit culinair belevingscentrum zal bepalen."
Bedoeling is dat de Smaakhaven de deuren opent in de loop van 2029.
Benieuwd naar de plannen? Lees het hier.