Smaakhaven warm onthaald door buurtbewoners en Vlaamse culinaire sector

Smaakhaven
241006-Moka-Smaakhaven-BenBrolet-0244.jpeg
Op 6 en 7 oktober stelde Toerisme Vlaanderen de Smaakhaven voor aan buurtbewoners en de Vlaamse culinaire sector.

Meer dan 1.000 bewoners en 150 ondernemers kregen een 'voorproef' van het concept voor de Smaakhaven. En het enthousiasme was groot. Bekijk hieronder de aftermovie en enkele sfeerfoto's van het evenement VOORPROEF.

In het voormalige Loodswezengebouw en de boeienloods in Antwerpen wordt de Smaakhaven een unieke plek waar bewoners, bezoekers én culinaire ondernemers kunnen proeven, leren en verbinden. Zo komen er een demonstratiekeuken, gastentafel en loungebar. Maar ook een shop, evenementenruimte en zelfs een belevingsparcours. "Drie ingrediënten staan hier centraal: innovatie, traditie en vakmanschap", zegt CEO Peter De Wilde van Toerisme Vlaanderen. "Maar wat de Smaakhaven écht uniek maakt, is dat de bezoeker mee de dynamiek en de ziel van dit culinair belevingscentrum zal bepalen."

Bedoeling is dat de Smaakhaven de deuren opent in de loop van 2029.

Benieuwd naar de plannen? Lees het hier.

Benieuwd naar de toekomst van de Smaakhaven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen en nieuws rond de Smaakhaven.

Brochure

In onderstaande brochure ontdek je meer over de Smaakhaven als een levendige ontmoetingsplaats, waar bezoekers actief betrokken worden bij het vormgeven van onze regionale eet- en drinkcultuur.

Smaakt naar meer?

Schrijf je onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief.
We houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen en nieuws rond de Smaakhaven.