Triënnale Brugge en archeologiepop-uphuis sluiten zomer af

Sint-Godelieveabdij
Sint-Godelieveabdij & Minderbroeders Kapucijnenklooster
Triënnale Brugge doekt na een succesvolle editie haar kunstwerken weer op. Samen met het archeologiepop-uphuis in de Sint-Godelieveabdij was het een trekpleister voor bezoekers die de bijzondere religieuze erfgoedsites op een andere manier wilden leren kennen.

Bijna vijf maanden lang nam TRIBRU24 de straten van de historische binnenstad en het strand van Zeebrugge in met hedendaagse kunst- en architectuurinstallaties. Meer dan 400.000 mensen ontdekten straten, parken en pleinen en keken met een andere blik naar Brugge. De tuin van het klooster Minderbroeders Kapucijnen en de kleine achteringang van de Sint-Godelieveabdij stonden al die tijd open om bezoekers te laten kennismaken met het werk van 'Common Thread' van SO-IL en 'The tower of balance' van Bangkok Project Studio. 

In de tuin van de Sint-Godelieveabdij was en is nog tot 13 oktober het archeologiepop-uphuis 'De Tuin van het Verleden' te vinden. Het initiatief kwam er naar aanleiding van de start van het archeologisch onderzoek in de abdijtuin. Bezoekers kunnen er vanaf vandaag alleen nog terecht voor een bezoek op aanvraag.

Beide initiatieven zorgden dat velen op een andere manier de twee religieuze erfgoedsites konden ontdekken en ervaren.