'De Keuken van Fontain' duikt in rijke culinaire geschiedenis van abdij

Sint-Godelieveabdij & Minderbroeders Kapucijnenklooster
De Keuken van Fontain
Het archeologie pop-up is vaak het trefpunt voor groepen en schoolleerlingen die zich willen verdiepen in het archeologisch onderzoek van de Sint-Godelieveabdij. Maar ook het Brugs Food Lab kan je hier regelmatig terugvinden. Met haar initiatief 'De Keuken van Fontain' wil het Brugs Food Lab haar leden laten kennismaken met 17de eeuwse ingrediënten en bereidingswijzen.

Op uitnodiging van het Brugs Food Lab neemt foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh foodies en hobbykoks mee in het wondere verhaal van de abdijsite en meer bepaald, haar keuken. Tijdens zijn workshops vertelt hij verhalen uit de tijd dat de zusters Benedictinessen nog in de abdij woonden. Van Vaerenbergh laat de deelnemers er vervolgens letterlijk mee aan de slag gaan en laat hen originele gerechten van de zusters op tafel toveren.

De Keuken van Fontain maakt deel uit van het themajaar Kastelen en Abdijen van Westtoer, regio Brugse Ommeland. Het initiatief maakt de koppeling tussen de betekenis van de Stad Brugge naar het Brugse Ommeland en omgekeerd.