Gastronomie is een essentieel onderdeel van onze Vlaamse cultuur. Dat willen we in de Smaakhaven zowel ondersteunen, versterken als delen. Op basis van die 3 pijlers, uitgewerkt in 8 concepten, zal de Smaakhaven de komende jaren steeds meer vorm krijgen.
De Smaakhaven wordt hét uitstalraam van culinair Vlaanderen. Een open huis waar al wie gepassioneerd met voeding bezig is, samenkomt om onze culinaire traditie, innovatie en reputatie te versterken en met de wereld te delen. Bezoekers uit binnen- en buitenland, buurtbewoners en food professionals zullen hier unieke smaken en innovatieve, duurzame producten en ideeën uit heel Vlaanderen kunnen ontdekken.
8 bouwstenen
Gastronomie is een essentieel onderdeel van onze Vlaamse cultuur. Dat willen we in de Smaakhaven zowel ondersteunen, versterken als delen. Op basis van deze 3 pijlers, uitgewerkt in 8 bouwstenen, zal de Smaakhaven de komende jaren steeds meer vorm krijgen.
De Smaakmachine
De Smaakmachine wordt het kloppende culinaire hart van de Smaakhaven, een centrale keuken van wereldklasse waar chefs en studenten samen creëren, leren en experimenteren.
De Smaaktafel
Nadien schuiven we aan aan de Smaaktafel, dé gastentafel waar de chefs en studenten hun creaties voorschotelen aan een internationaal publiek.
De Smaakstudio
De Smaakstudio zorgt voor smaakvolle audiovisuele content. Zo reikt de invloed van de Smaakhaven tot ver buiten de landsgrenzen. Met een sterk digitaal verhaal zetten we onze Vlaamse smaakmeesters internationaal op de kaart.
De Smaakbar
Gastronomie draait natuurlijk niet alleen om eten. In de Smaakbar kunnen smaakmeesters en bezoekers de enorme diversiteit aan regionale dranken, bieren en wijnen proeven.
De Smaakzaak
De Smaakzaak wordt hét uitstalraam van culinair Vlaanderen, met duizenden unieke smaken en producten uit elke regio. Smaaklovers krijgen de nodige uitleg en achtergrond over de producten en kunnen ze meteen aankopen.
De Smaakdemo
Eerst liever proeven? Dat kan! In de Smaakdemo krijgen producenten en promotors de kans om hun product in de kijker te zetten en te laten proeven. Ook een demonstratie is hier mogelijk, om zo de talrijke innovaties uit onze food- en agro-industrie in de kijker te zetten.
Smaakwerken
Met het Smaakwerken biedt de Smaakhaven een inspirerende multifunctionele werkruimte waar iedereen met een passie voor smaak en andere creatievelingen terechtkunnen. Dit wordt de perfecte omgeving voor frisse ideeën en samenwerkingen.
De Smaakhal
Tot slot vind je buiten het hoofdgebouw de Smaakhal, een polyvalente open ruimte waar kleine culinaire events kunnen worden opgezet.
Met deze krachtige mix van invullingen zal de Smaakhaven culinair Vlaanderen versterken en op de kaart zetten in binnen-en buitenland.